Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Het verhaal van een debuut, de Hamburg marathon!
Een team van Running bears koos 2018 uit als het jaar om hun marathondebuut te maken. Met Kevin Schauwaers en Domien Van Dyck twee al meer ervaren marathonlopers in de groep, kozen Brian Van den Bossche, Maarten Verbiest, Lukas Vriens, Janna Van Doninck, en Kristof Leemans ervoor om af te zakken naar de grootste voorjaarsmarathon van Duitsland de "Haspa Hamburg Marathon". De voorbereiding verliep voor de ene atleet al wat vlekkelozer dan voor de andere en door vaak in groep te trainen, was de eenzaamheid van lange duurlopen ook beperkt tot het minimum. Zes Bears, haalden op 29 april de startlijn in Hamburg er was één uitvaller Kristof Leemans. Na overleg met zijn sportarts, moest Kristof twee weken voor zijn debuut forfait geven.

De sfeervolle stadsmarathon van Hamburg, kon voor de editie 2018 rekenen op een schitterend weertje (voor de supporters). 21°C in de zon zorgde er voor dat het voor de lopers een ware slijtageslag werd. Kevin mocht vertrekken met de elite-atleten wat zorgde voor extra ervaring, maar ook voor extra stress. Onze potentieel snelste marathonloper kwam terecht in een groepje waarin volgen zijn enige doel was. Na 30km voelde Kevin dat hij niet zijn beste dag had en niet het beoogde resultaat kon halen. Om zijn verdere zomerseizoen niet te hypothekeren, stapte Kevin uit koers.

Brian begon zijn marathondebuut in het startvak achter de elite-atleten. Tot halfweg wedstrijd verliep alles goed. Daarna speelde de warmte ook hem parten en begon de uitdroging. Spierkrampen dwongen Brian vanaf kilometer 30 regelmatig te wandelen. Met zijn beroeps ervaring achter de hand, lukte het Brian, door maximaal te drinken, toch nog heelhuids de finish te bereiken. Lukas, Maarten en Domien vertrokken in startvak B. (na Brian). Maarten en Domien werkten een gelijkaardig trainingsprogramma af en besloten dan ook samen te lopen. Na wat oponthoud in de eerste kilometer (omwille van het massale aantal deelnemers) geraakten beide lopers in het juiste ritme van 4min/km. Lukas koos voor een behoudende start en liep vooral op hartslag. Domien en Maarten werkten goed samen en schoven sterk op in het deelnemersveld. Op 30km kreeg Maarten echter last van oververhitting. Hij liet Domien gaan en besloot op eigen tempo verder te lopen. Bij een medische post op km 34 adviseerde men echter om uit de race te stappen omwille van de ver gevorderde oververhitting.

Met twee DNF-ers, ging de strijd om de snelste Bear dan tussen Domien en Brian. Beide heren kregen ook last van de warmte, maar het was Domien die hier het beste mee kon omgaan. Hij liep naar een top 200 notering (in een deelnemersveld van 15000 lopers) met een nieuw PR van 2:56'31" Brian finishte een minuut later in 2:57'36" Lukas Vriens liep met een sterk slot naar een debuuttijd van 3:08'51". Ook Janna, de enige vrouw in het gezelschap kende geen vlekkeloze koers. Maar gesteund door meer dan 750.000 supporters liep zij naar een knappe debuuttijd van 3:26'43".

De Hamburg marathon bleek met 200 hoogtemeters ook iets minder vlak dan aanvankelijk aangenomen, maar voor iedereen in de groep was dit lange avontuur een leerrijke ervaring. Ook de atleten die hun doel niet behaalden konden genieten en alle bears overleefden deze loodzware editie.
Posted on 02 May 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.