Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Drukke loopdagen, knappe prestaties!
Wisselvallige temperaturen, waarbij je de ene dag rondloopt in een singlet en de andere dag een trui kan gebruiken, warmden of koelden de voorbije wedstrijden van onze Bears. Het begon op donderdag met de “Abdijen jogging”, een klassieker in het wegcircuit. Vrijdag organiseerden de Tongellopers hun 29e editie van “Dwars door de Abdij” en op zaterdag en zondag tekenden onze geselecteerde dames en heren Bears voor de jaarlijkse interclub.

In de 16km lange abdijenloop, tussen Averbode en Tongerlo, kwamen drie van onze atleten aan de start. Jo Prims, behaalde het beste resultaat. Jo werd 5e in een tijd van 55'11”. Domien Van Dijck, die na zijn marathon voor het eerst terug in competitie kwam finishte in 1:06'28”. Scholier Ruben Glassee, zette een knappe 1:12'45” neer.

Op vrijdag kwamen Brian Van den Bossche en Maarten Verbiest in actie in “Dwars door de Abdij”. Brian liep er op de 12km naar de overwinning in 42'18”. Maarten opteerde voor de 8km. Hij werd 4e in 28'12”.

Kaat Vermeulen, en Silke Rutten, zaten in de selectie voor de beker van Vlaanderen, die voor de dames op zaterdag plaats vond in Heusden. Kaat moest aan de slag op de 400m en Silke maakte deel uit van de 4*400m ploeg. Kaat, liep in haar reeks naar een 3e plaats in 62”04. Silke eindigde met het team in 3'59”42 als 3e. In de totaalstand werd de ploeg 2e en miste nipt de promotie naar de Ere-afdeling KBAB.

Zondag, was het dan de beurt aan de heren, zij trokken naar Kessel-Lo waar Roba organiseerde. Als eerste van onze atleten, kwam Yann Bruers aan de beurt. Yann, liep op de 800m naar een 5e plaats in 1'56”59. Thomas Vanoppen, kwam uit op de 1500m. In een sterk bezette reeks met o.a. Pieter-Jan Hannes, liep Thomas naar een 4e plaats in een nieuw persoonlijk record van 3'56”51. Kevin Schauwaers, liep de 5000m, hij werd 6e in 15'26”82. Joren Andries, is zowat vaste waarde op de 3000m steeple. Ook zondag zette hij een knappe prestatie neer. Hij eindigde als 4e in een nieuw persoonlijk record van 10'25”84. Tot slot maakte Thomas Vanoppen nog deel uit van de 4*400m ploeg die finishte in 3'32”30. In de eindstand werd ACHL 6e en blijft in de Ere-afdeling van de VAL.
Posted on 14 May 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.