Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Jo wint 10km in Nijlen, Louise, Stef, Remi, Joren en Silke pakken nieuw p.r.!
Met een eerste plaats in Nijlen en drie nieuwe persoonlijke records, was het weekend weer succesvol voor onze atleten. Een overzicht:

Vrijdagavond, trok een delegatie naar sportcentrum 'De Lichten' in Booischot. Onze kadetten dames, Louise Helsen en Lise Verdonck, scholier Stef Geukens, junior Brent Van Turnhout en senior Remi Decker kwamen er aan de start. Louise en Lise starten in de 2e reeks 800m. Louise nam een sterke start, zette zich resoluut aan de leiding en gaf deze niet meer af tot 200m voor het einde. Na een sterke eindsprint wist ze nog beslag te leggen op de vierde plaats in een knap nieuw persoonlijk record 2'27"85. Lise, was tot 400m goed mee met de kopgroep, maar dan liepen de benen vol en moest ze heel wat tijd prijsgeven. Ze liep de wedstrijd wel uit, maar in een voor haar teleurstellende 2'41"08. Stef, nam net als Louise een blitsstatr. Hij domineerde de koers en liep tot 100m van het einde aan de leiding. In de laatste rechte lijn werd hij voor de overwinning nog gecounterd door Remco Domen van BONH. Stef pakte met 2'05"23 wel een nieuw p.r. Brent, had blijkbaar net als Lise niet zijn dagje. Ondanks een goeie eerste 200m, liep hij daarna achter de feiten aan. Ook voor hem een teleurstellende tijd 2'31"45. Remi, tenslotte kwam uit op de 300m. Hij liep naar een nieuw persoonlijk record in 42"37.

Yann Bruers, trok op zaterdag naar Oordegem voor de memorial Buyle. Om zijn basissnelheid wat aan te scherpen, koos Yann er voor de 400m. Hij knalde er naar een tijd van 51"56, net boven zijn besttijd.


Op zondag, kozen Jo Prims, Ruben Glassee en Marthe van den Broeck voor een wegwedstrijd in Nijlen. Zoals bijna ieder jaar, heerste er ook nu een loden hitte boven het Nijlense parcours. Jo liep een sterke wedstrijd en won onbedreigd de 10km. Marthe en Ruben kozen voor de 5km, maar hiervan waren bij het publiceren van dit verslag nog geen uitslagen ter beschikking. Scholier Silke Rutten, en senior Joren Andries, opteerden voor een 3000m in Mol. Beide atleten zetten een nieuw persoonlijk record neer. Silke werd eerste scholier in 11'18'26 en Joren zette 9'44"11 op de tabellen.
Posted on 03 Jun 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.