Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Sterke Bears op het B.K. veldlopen!
Met de laatste crosscupwedstrijd, die tevens gold als Belgisch kampioenschap werd gisteren in Brussel officieel een punt gezet achter het veldloopseizoen. Vijf van onze atleten, Yann Bruers, Kaat Vermeulen, Thomas Vanoppen, Lise Verdonck en Silke Rutten, namen de handschoen op en trokken naar het prachtige park van Laken om er te proberen een sterke seizoenprestatie neer te zetten.

Kadet Lise Verdonck, kwam als eerste aan de beurt. Met 76 eerstejaars aan de start was het een kwestie van in de start niet te ver achter te raken. Lise deed dit goed en liep naar een 30e plaats. Ondanks het feit dat ze teleurgesteld was met dit resultaat, liep ze toch een sterke wedstrijd op het vrij zware parcours. Bij de scholieren dames waren er 46 deelnemers aan de start. Silke Rutten die de voorbije week ziek was en nog maar pas hersteld, wou na haar harde trainingswerk absoluut aan dit kampioenschap deelnemen. Na de eerste ronde bleek dat Silke blijkbaar nog niet voldoende hersteld was. Zij stapte dan ook teleurgesteld uit koers.In de korte cross, zette Yann Bruers gisteren zijn sterkste prestatie seizoensprestatie neer. Yann evenaarde zijn plaats van Rotselaar (13e) en eindigde op slechts 23" van winnaar Jeroen D'hoedt. Bij de juniores toonde Thomas Vanoppen gisteren dat hij tot de betere Belgische junioren behoort. Na een sterke wedstrijd werd hij knap zesde. Kaat Vermeulen tenslotte moest als allerlaatste aan de bak. Kaat nam een voorzichtige start en schoof na halfweg wedstrijd de top 10 binnen. Kaat ging daarna op haar elan verder en schoof op naar de 4e positie met zicht op een derde plaats. Op 100m van de finish leek de 4e plek binnen, maar op 20m voor het einde kreeg ze een dipje en konden nog drie atletes haar counteren, zodat ze eindigde als 7e. Ondanks haar knappe prestatie, was er achteraf toch wat frustatie voor de gemiste kans.
Posted on 26 Feb 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.