Running Bears Banner

Running in Herenthout en Westerlo

Kaat spurt naar goud, Thomas pakt zilver!
De organisatie van het provinciaal kampioenschap veldlopen was dit jaar in handen van onze moederclub ac Herentals. Zondag, werd in 'het Netepark' in Herentals, op het parcours waar enkele weken terug de jaarlijkse clubcross plaatsvond, gestreden voor de provinciale titels.

Onze jongste Bears Lise Verdonck en Marthe Van den Broeck moesten als eersten aan de slag. Over dezelfde afstand als enkele weken terug, liepen beide meisjes een heel stuk sneller. Voor Lise resulteerde dit in een 5e plaats. Marthe werd 24e.

Bij de kadetten dames noteerden we minder leuk nieuws. Silke Rutten verdween met een blessure uit de wedstrijd. We wensen Silke veel beterschap en hopen haar snel volledig blessurevrij opnieuw aan het werk te zien. Silke's trainingsmaatje, Stef Geukens, liep bij de kadetten jongens naar een 13e plaats.

De volgende race met Bears aan de start was de scholierenwedstrijd bij de heren. Hier stonden drie van onze atleten aan de startlijn. Tijdens de clubcross van 15 januari werd er door onze vier musketiers, Ruben Glassee, Jardi Van Dijck, Brent Van Turnhout en Brent Van Tichelt, nog een duel uitgevochten op het scherp van de snede. Net als toen trok ook gisteren Ruben het laken naar zich toe (24e) vóór Brent Van Tichelt (26e) en Brent Van Turnhout (31e). Jardi moest gisteren vanwege ziekte forfait geven.

De Bears supporters keken met spanning uit naar de volgende wedstrijden, met name de korte crossen bij zowel de dames als de heren. Bij de dames toonde Kaat Vermeulen zich de sterkste. Kaat die zeker niet bij de kanshebbers gerekend werd, liep een dijk van een wedstrijd. Zij toonde zich de sterkste door in de laatste 150m afstand te nemen van Eline Pinter (KAPE) en Sofie Lauwers (RAM). Meteen was de eerste medaille voor onze Bears binnen. Bij de heren, rekenden we op een knalprestatie van Yann Bruers die tijdens dit veldloopseizoen zijn focus legde op dit pk. Jammer genoeg strooide een ziekte roet in het eten. Desondanks liep Yann nog een sterke race en toonde zich mee vooraan in de koers. Aan de meet werd sterke Yann nog 5de. Maar niet enkel Yann presteerde goed, ook de andere Bears die deelnamen kwamen goed uit de verf. Hoewel Brian Van den Bossche, Lukas Vriens, Joren Andries en Maarten Verbiest met beperkte ambities aan de start kwamen, liepen zij een meer dan bevredigende koers. De hele race liepen onze vier atleten bij elkaar in de buurt, uiteindelijk was het Brian die met een ultieme eindjump naar de 14e plaats snelde, net voor Maarten (15e), Joren (16e) en Lukas (19e).

Na zijn winst enkele weken terug, startte Thomas Vanoppen met ambitie bij de juniors. Hij liep een beresterke race, maar botste op een nog sterkere tweedejaars junior Sander Vercauteren (ATAC). Zilver voor eerstejaars Thomas dus.

Aan de start in de lange cross, twee Bears. Laurent Bierinckx en onze marathonman Kevin Schauwaers. Laurent bevestigde zijn goeie conditie door in een sterk bezette wedstrijd naar een knappe vijfde plaats te lopen. Ook Kevin klaarde de langste ( 9230m) klus van de namiddag. Hij finishte hierbij als 14e.

Met de overwinning van Kaat, de tweede plek van Thomas, de 5e plaatsen van Lise, Yann en Laurent en de inzet van al onze andere halve fond atleten kwam er gisteren dus een mooie buit naar Bears country.

De volledige uitslag kan je vinden op: uitslagen
Count of comments: 0
Posted on 06 Feb 2017 by Nest

Name: Remember me
E-mail: (optional)
Smile:smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews

info@running-bears.com

Email Address

Running Bears

Facebook Page

Info

  • De Running Bears
    WIe?

    De Herenthoutse assepiste op sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo. Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

  • Trainingen
    Waar en wanneer?

    De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Stuur een e-mail

info@running-bears.com

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).